Smullen geplooide mini focaccia met italiaanse vulling

Smullen geplooide mini focaccia met italiaanse vulling

Smulweb imageSmulweb

Smullen geplooide mini focaccia met Italiaanse vulling. Dunne lapjes deeg met kruidenolie, mozzarella, vleestomaten, salami, basilicum en oude kaas. Bakken tot ze knapperig en bruin zijn. Serveer en geniet van deze luchtige, Italiaanse broodjes.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water
  • 200 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Smullen geplooide mini focaccia met italiaanse vulling op tafel.

  1. Maak eerst kruidenolie. Meng olijfolie met geperste knoflook, oreganoblaadjes en een snufje zout.
  2. Neem dan een kom en meng bloem, gist, 3 el olijfolie, 13 gr zout en KOUD water met de deeghaken. Maak er mooi deeg van en laat 3 uur rusten met een deksel of doek erop.
  3. Leg het deeg dan op een werkplank of werkvlak, neem een beetje bloem tegen het plakken, spreid het uit in een lap en laat nog minimaal drie kwartier liggen. Het deeg kan optimaal rijzen want het moet luchtig zijn.
  4. Snijd er dan 8 gelijke porties uit. Rol de bolletjes heel dun uit. Besprenkel elk deeglapje met de kruidenolie.
  5. Snipper de mozzarella, snij de vleestomaten in plakjes. Verdeel nu blokjes mozzarella, een flinterdun plakje salami en 2 plakjes vleestomaat met enkele verse basilicumblaadjes op elk deeglapje. Breng op smaak met een snufje zout.
  6. Vouw de deeglapjes nu dicht en besprenkel wederom met wat kruidenolie. Strooi er dan geraspte (oude) kaas overheen en druk de randen een beetje aan.
  7. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden en bak de broodjes in 10-12 minuten knapperig en bruin.
  8. Serveer en geniet van deze luchtige, Italiaanse broodjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Focaccia