De klassieke jagerschnitzel met heerlijke saus

De klassieke jagerschnitzel met heerlijke saus

Smulweb imageSmulweb

Geef een Hollands tintje aan je diner met deze klassieke jagerschnitzel, een mix van paneermeel, spek, uien, champignons en melk om de saus een romige consistentie te geven. Geserveerd op een bedje van rijst of aardappelpuree.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De klassieke jagerschnitzel met heerlijke saus op tafel.

  1. Was de schnitzels, dep ze droog en bestrooi rijkelijk met peper en zout. Splits een ei en kluts de dooier. Dep het vlees in bloem, haal het door het eigeel en paneer het vervolgens met paneermeel.
  2. Verwarm vloeibare braadboter in een pan en bak het vlees goudbruin. Zet apart. Snijd de champignons in grote stukken en bak ze al roerend 2 minuten. Haal de champignons uit de pan en leg apart op een schaal.
  3. Voeg wat braadvet toe aan de pan en bak de uien en fijngehakte ontbijtspek glazig en bruin. Voeg daarna de champignons weer toe en blus af met bouillon en slagroom. Breng op smaak met peper, zout en gedroogde tijm. Laat de saus inkoken tot hij mooi dik is en al het vocht is verdampt (ongeveer 15 minuten).
  4. Voeg dan melk toe om de saus een romige consistentie te geven, maar maak hem niet te dun. Voeg tweederde van de gesnipperde peterselie toe, proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
  5. Leg de schnitzels op voorverwarmde borden, schenk de saus er rijkelijk overheen en garneer met de overgebleven verse peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen