Romige indische kipfilet reepjes met mango

Romige indische kipfilet reepjes met mango

Smulweb imageSmulweb

Kipreepjes met een Indiase twist! Romige indische kipfilet reepjes met mango en gele rijst. Deze compleet gerecht is heel gemakkelijk en snel te maken. Bon apetit!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige indische kipfilet reepjes met mango op tafel.

  1. Was de kipfilets en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in reepjes van 2 cm. Schil en snipper de uien, pers de knoflook.
  2. Maak een kruidenmengsel van gember, kerrie, paprikapoeder, cayennepeper en bloem. Pas op met te veel cayennepeper, dit maakt het gerecht scherp. Haal de kipreepjes door het mengsel en zorg dat ze goed bedekt zijn.
  3. Verhit olie in een wok en roerbak de kipreepjes 5 minuten. Voeg na 3 minuten de uien en knoflook toe en bak mee tot glazig.
  4. Voeg 2 el mango chutney toe en blus af met kippenbouillon. Laat 10 minuten pruttelen.
  5. Roer crème fraîche erdoor tot een romig geheel. Breng op smaak met zout, suiker en citroensap.
  6. Serveer warm bij rijst. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Fruit Mango