Italiaanse aardappelgratin met tomaten en mozzarella

Italiaanse aardappelgratin met tomaten en mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Italiaanse aardappelgratin met tomaten en mozzarella; een ovengerecht met aardappelschijfjes, tomaten en mozzarella. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht. Het geheim zit in de verse kruiden, zoals oregano en basilicum en de goed gebakken aardappelen. Je eet je vingers erbij op.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Italiaanse aardappelgratin met tomaten en mozzarella op tafel.

  1. Schil grote aardappels, snijd ze in dunne schijfjes en was ze. Was tomaten en snijd ze in plakken. Snijd buffelmozzarella in plakjes en uien in hele ringen. Pers knoflook en hak verse kruiden fijn.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes goed aan. Bak de uienringen en knoflook glazig.
  3. Neem een ovenschaal en vet deze in. Bekleed de schaal met de aardappelschijfjes en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de peterselie erover.
  4. Leg daarop de uienringen, dan de tomaten. Breng flink op smaak met peper, zout en oregano. Verdeel daarover de gesnipperde basilicum.
  5. Verdeel tenslotte de plakjes mozzarella erover en besprenkel met enkele druppels olijfolie. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak gedurende 30 minuten mooi gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Aardappelgratin