Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

Smulweb imageSmulweb

Een prachtig voorgerecht of bijgerecht met rode bietjes in de hoofdrol. Plakjes rauwe bietjes met gerookte eendenborst, frisse geitenkaas, rucola en knapperige walnoten. De dressing van balsamicoazijn en mosterd maakt het af!

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3600 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst op tafel.

  1. Pel de bietjes. Snij ze met de kaasschaaf in dunne plakken.
  2. Was de rucola (indien nodig). Verwijder zoveel mogelijk de dikke steeltjes.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Strooi er tijdens het bakken een druppel zonnebloemolie en een beetje zout over. Dat verbetert de smaak!
  4. Verkruimel de geitenkaas.
  5. Vewarm de plakjes gerookte eendenborst snel rondom in een droge koekenpan. (niet bakken, alleen verwarmen).
  6. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen tot je een gebonden saus krijgt.
  7. Leg de plakjes biet iets overlappend rondom de buitenzijde van het bord.
  8. Verdeel de rucola over het midden van de borden.
  9. Verdeel de geitenkaas en de walnoten over de bieten.
  10. Leg op elk bord 3 plakjes lauwwarme gerookte eendenborst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kaas