- 3600 g Gerookte eendenborstfilet
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Carpaccio van rode bietjes met geitenkaas en gerookte eendenborst op tafel.
- Pel de bietjes. Snij ze met de kaasschaaf in dunne plakken.
- Was de rucola (indien nodig). Verwijder zoveel mogelijk de dikke steeltjes.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Strooi er tijdens het bakken een druppel zonnebloemolie en een beetje zout over. Dat verbetert de smaak!
- Verkruimel de geitenkaas.
- Vewarm de plakjes gerookte eendenborst snel rondom in een droge koekenpan. (niet bakken, alleen verwarmen).
- Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te kloppen tot je een gebonden saus krijgt.
- Leg de plakjes biet iets overlappend rondom de buitenzijde van het bord.
- Verdeel de rucola over het midden van de borden.
- Verdeel de geitenkaas en de walnoten over de bieten.
- Leg op elk bord 3 plakjes lauwwarme gerookte eendenborst.