Ovenschotel andijvie met champignons spekjes en gehakt

Ovenschotel andijvie met champignons spekjes en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met andijvie, champignons, spekjes en gehakt! Deze schotel bevat smaken die samen een unieke, overheerlijke smaak geven waardoor je blijft eten! Om van te smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel andijvie met champignons spekjes en gehakt op tafel.

  1. Was de andijvie en snijd deze in reepjes (je kunt natuurlijk ook voorgesneden andijvie gebruiken). Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon. Snijd deze in dunne plakjes.
  2. Bak de spekreepjes knapperig in een droge wok. Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak ook even mee tot glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze al omscheppend ongeveer 3 minuten mee.
  3. Doe nu de andijvie erbij en roerbak de andijvie met het vlees ongeveer 5 minuten. Er is nu wat vocht ontstaan. Doe de andijvie nu in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe alles weer terug in de pan. Maak de andijvie op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer 2 eetlepels paneermeel door de andijvie en doe alles in de ovenschaal.
  4. Kook ondertussen de aardappelen gaar. Laat de aardappelen goed uitstomen en stamp ze fijn. Meng de gestampte aardappelen met de roomkaas. Verdeel de gestampte aardappelen over de andijvie. Leg hier en daar op de aardappelen een klein klontje boter en strooi nog wat paneermeel over de aardappelen.
  5. Zet de schaal ongeveer 20-30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de aardappelen een goudbruine kleur hebben gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel