Aspergequiche met graskaas

Aspergequiche met graskaas

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke aspergequiche met graskaas. Knapperige asperges op een bedje van bladerdeeg, bedekt met eieren, crème fraîche, graskaas en kervel of peterselie. Serveer met een frisse groene salade met kerstomaatjes en je hebt een echte winnaar op tafel staan.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g graskaas

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aspergequiche met graskaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de asperges in stukken van 5 à 6 cm. Kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten beetgaar.
  2. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas, de kervel of peterselie en zout en peper naar smaak door.
  3. Laat de asperges goed uitlekken. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de asperges.
  4. Bak de aspergequiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer met een frisse groene salade met kerstomaatjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas