Pulled pork met gepofte knoflook

Pulled pork met gepofte knoflook

Smulweb imageSmulweb

Pulled pork met gepofte knoflook uit de oven. Slager geeft je het beste stuk. Zo mals dat je het makkelijk uit elkaar trekt. Met een saus van ketchup, ui, chilipoeder en tijm. Serveer met brood besmeerd met de zachte knoflook en augurken en een groene salade.

120 min bereiden

lunch/brunch gerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 g Varkensschouder

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pulled pork met gepofte knoflook op tafel.

  1. Vraag de slager om een mooi stuk varkensschouder (in grote stukken).
  2. Verwarm de oven voor op 140*C. Leg het vlees in een braadslee. Meng de tomatenketchup met de wijnazijn, bouillon, suiker, mosterd, Worcestersaus, chilipoeder en gedroogde tijm. Voeg de ui toe aan het mengsel en giet over het vlees. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en laat circa 3 uur in de oven garen tot je het vlees makkelijk in draadjes uiteen kunt trekken (de kerntemperatuur moet minimaal 70*C zijn). Keer het vlees af en toe om. Zet de braadslee nog 30 minuten zonder folie in de oven. Schep het vlees uit het stoofvocht en laat afkoelen.
  3. Zet de oven op 180*C. Halveer de bollen knoflook overlangs, leg ze op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en leg er enkele takjes verse tijm bij. Vouw de folie losjes dicht, zodat er nog wat lucht in zit en leg het pakketje in een ovenschaal. Laat de knoflook in circa 45 minuten gaar poffen. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
  4. Pluk het vlees in draadjes uit elkaar met behulp van twee vorken. Rooster het brood even kort in een koekenpan (of gebruik een broodrooster). Besmeer het brood met de zachte inhoud van de gepofte knoflook en beleg met pulled pork. Serveer met augurken en groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees