- 20 g Aardappelzetmeel
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Krokante aardappel kroketjes verser dan vers op tafel.
- Dun schil de aardappels en kook ze in zout water. Laat ze afkoelen en maak ze fijn in een keukenmachine of met een aardappelpers.
- Splits de eieren in eierdooier en eiwit. Voeg 2 eierdooiers toe aan de aardappelmassa, samen met de boter en aardappelzetmeel. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel paprika- en uienpoeder.
- Rol kleine balletjes van de aardappelmassa en druk ze plat tot je kroketjes hebt of maak er een platte schijf van en druk er figuurtjes uit met een mal (bijvoorbeeld kerstboompjes).
- Haal de kroketjes eerst door het eiwit en dan 2 keer door het paneermeel.
- Verhit de olie in een wok of pan en frituur de kroketjes in kleine porties knapperig en bruin.
- Serveer de kroketjes warm als bijgerecht. Je kunt ze ook koud invriezen en later opwarmen in de oven.