- 3 Pitabroodjes
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kofte kebab met tomatensaus en yoghurt op tafel.
- Begin met de tomatensaus: smoor de ui glazig, voeg de knoflook en chilipeper toe en roer kort. Doe de tomaten met zout, peper en ketchup in de pan. Laat ze 10 minuten op half hoog vuur sudderen tot ze zachter zijn. Houd warm.
- Open de pita broodjes, rooster ze knapperig en breek ze in uw handen in stukjes. Verdeel de stukjes pita op een schaal en bestrooi met een snufje sumak.
- Voeg zout en peper toe aan het gehakt en vermeng alles met de hand tot een soepele massa. Meng de ui en de peterselie erdoor, goed kneden. Vorm er 2 cm dikke en 7 cm lange worstjes van. Bak ze in een beetje boter of gril ze op een met aluminium beklede rooster gedurende 8 minuten onder de hete gril, tot ze goudbruin maar van binnen nog sappig roze zijn, keer ze halverwege de tijd.
- Giet de tomatensaus over de stukjes pita en schep daarop een lepel yoghurt.
- Verhit de boter met de pijnboompitten. Roer de lepel sumak erdoor en zodra het begint te sissen het vet van het vuur nemen. Strooi het mengsel over de yoghurt.
- Schik de koftes er meteen op en dien onmiddellijk op.