Bulgur met lamsvlees

Bulgur met lamsvlees

Smulweb imageSmulweb

Bulgur met mals lamsvlees, gewelde krenten en kruiden. Laat de bulgur zachtjes het vocht opnemen voor extra smaak. Geniet van een heerlijke, exotische maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 g Lamsfilet
  • 150 g Krenten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Bulgur met lamsvlees op tafel.

  1. Was de krenten en laat ze wellen in heet water.
  2. Snijd de ui in grove stukken en bak deze licht in een pan met wat boter.
  3. Voeg grove stukken lamsvlees toe en bak deze kort mee. Voeg zout, peper en een snufje piment toe.
  4. Voeg kokend water toe tot 2 cm boven het vlees. Breng aan de kook en voeg eventueel nog wat zout toe. Stoof het vlees in ongeveer 50 minuten mals en gaar. Vul steeds bij met kokend water als het vocht verdampt en houd de smaak van zout in de gaten.
  5. Haal de pan van het vuur zodra het vlees gaar is.
  6. Giet het vleesvocht met een zeef in een andere pan. Voeg kokend water toe tot er ongeveer 600 ml vocht is. Breng op smaak met een runderbouillon blokje of zout, peper, piment en paprikapoeder.
  7. Voeg de gewassen grove bulgur toe aan het lamsvocht en laat op zacht vuur de bulgur het vocht opnemen.
  8. Meng de geweekte krenten erdoor en laat deze gaar worden.
  9. Meng eventueel nog een klontje boter door het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Vlees Bulgur