Sigara borek (turkse kaasrolletjes)

Sigara borek (turkse kaasrolletjes)

Smulweb imageSmulweb

Rol je eigen Sigara borek! Een snack, voorgerecht, lunch, of dinner bijgerecht. Een krokant en hartige rol gevuld met witte kaas en peterselie, snel en makkelijk gemaakt, voor elk moment van de dag. Nu zelf maken en smullen maar!

25 min bereiden

borrel

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sigara borek (turkse kaasrolletjes) op tafel.

  1. Snijd peterselie fijn en verkruimel witte kaas. Meng ze samen goed.
  2. Pak een driehoekig stuk deeg en maak het een beetje nat met water. Snijd de driehoek vanuit de punt doormidden zodat je twee stukken deeg hebt.
  3. Leg een hoopje kaasvulling (ter grootte van een walnoot) aan de brede kant van het deeg en vouw beide kanten naar binnen als een sigaret. Rol vervolgens op naar de smalle punt toe.
  4. Maak het puntje nog even vochtig zodat deze niet losgaat.
  5. Bak alle böreks in plantaardige olie ongeveer 7-8 minuten goudbruin en draai ze regelmatig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees