Turkse klassieke rode linzen soep

Turkse klassieke rode linzen soep

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze Turkse klassieke rode linzensoep met gebakken ui, kleine blokjes wortel en een eetlepel tomatenpuree met een beetje sambal en komijnpoeder. Verrijkt met een homogene textuur en een subtiele, hartige smaak.

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Turkse klassieke rode linzen soep op tafel.

  1. Neem per persoon tot 50 gram linzen. Was de linzen met koud water goed en laat ze uitlekken.
  2. Doe de linzen in een pan met koud water (net over de linzen heen). Breng het aan de kook op hoog vuur en schep het schuim af. Voeg naar smaak zout toe. Voeg extra water toe als de soep te dik is naar uw gevoel.
  3. Laat de linzen ongeveer 25-30 minuten afgedekt doorkoken op laag vuur, als ze redelijk zijn opgelost.
  4. Als er een homogene soep ontstaat, is de linzensoep klaar om te serveren! Voeg een gesnipperd, gebakken uitje en kleine blokjes wortel gemengd met een eetlepel tomatenpuree en een mespuntje sambal en een beetje komijnpoeder toe om het een typische Turkse klassieker te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rode linzen