Oosterse kip met roerbak groenten en witte rijst

Oosterse kip met roerbak groenten en witte rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze Oosterse kip met roerbak groenten en witte rijst zorgt voor een Aziatisch tintje aan je maaltijd! Kruidig, smaakvol en met pittige kip, heerlijk bij de knapperige roerbak groenten en de zachte, witte rijst.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el yakitori saus
  • 1 el go-tan wok essentials

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oosterse kip met roerbak groenten en witte rijst op tafel.

  1. Nodig mensen uit en doe boodschappen. Dek de tafel.
  2. Zet als eerste de rijst op. Doe een laagje rijst in een pan en voeg er dezelfde hoeveelheid water aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur direct laag en laat een paar minuten pruttelen met de deksel op de pan. Laat daarna met de deksel erop staan terwijl je verder gaat met de kip.
  3. Verwarm langzaam wat olie in een wok. Snijd ondertussen de kip in blokjes en kruid ze met pikante kipkruiden. Snijd de ui(en) in kleine stukjes en fruit ze in de wok met een flinke lepel sambal Badjak tot een smurrie.
  4. Voeg dan voorzichtig de kip toe en roerbak tot het begint te kleuren. Voeg 1 à 2 eetlepels Rode (of groene) Thai Curry toe, fruit dit kort mee en voeg vervolgens de stukjes tomaat toe. Schep alles goed door elkaar en schep de kip uit de wok in een kom of schaal. Voeg Yakitori saus toe en schep dit om. Dek af en zet weg.
  5. Verhit opnieuw wat olie in de wok en voeg de Oosterse wokgroenten toe. Voeg Go-Tan Wok Essentials toe en schep goed om. Voeg wat water toe en laat de groenten kort smoren op hoog vuur met de deksel op de wok.
  6. Serveer alles warm en geniet van de maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte