- 2 Stoofappel
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Pompoensoep tikka masala met bruin brood op tafel.
- Koop kant-en-klare currypasta 'tikka masala' in een Aziatische winkel of supermarkt met een ruim aanbod oosterse producten.
- Ontdooi een flinke portie kippen- of groentebouillon of bereid een keteltje verse.
- Pel de uien en het stukje gemberknol en snijd deze in grove stukken.
- Smelt een klontje boter in een grote stoofpot of soepketel op een matig vuur. Voeg de stukken ui en gember toe en laat enkele minuten stoven. Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appelpartjes in grove stukken en voeg ze toe aan de stoofpot.
- Snijd de rode chilipeper in de lengte doormidden. Verwijder indien gewenst de zaadjes en snij het pepertje in stukjes. Voeg deze toe aan de stoofpot. Wie niet van pikante soep houdt, gebruikt minder of geen chilipeper.
- Snijd het topje van het citroengras en kneus de stengel. Voeg het citroengras toe aan de stoofpot.
- Schil de pompoen met een groot scherp mes en snijd de vrucht middendoor. Lepel de zaadjes eruit en snijd het oranje vruchtvlees in dobbelstenen. Voeg de stukken pompoen toe aan de stoofpot en laat 5 minuten stoven. Voeg vervolgens de currypasta 'tikka masala' toe en roer tot de kruidenpasta rondom de stukjes pompoen en appel kleeft. Schenk daarna de bouillon erbij, plaats het deksel gekanteld op de pot en laat de soep een halfuurtje pruttelen op een zacht vuur.
- Vis de taaie stengel van het citroengras uit de pot. Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe als de soep te dik is. Spoel de takjes koriander schoon.
- Serveer de soep in kommen en garneer elke portie met wat koriander.