- 1 el Shaohsing rijstwijn
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus op tafel.
- Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en smeer het in met zout en versgemalen peper.
- Verhit boter en olie in een stoofpan/hapjespan of slowcooker. Braad de vleeslapjes rondom aan tot ze bruin zijn. Blus af met warme (!!) runderbouillon tot het volledig onder staat, zodat het vlees niet afkoelt.
- Voeg knoflook en uien toe, samen met laurier, piment, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs.
- Voeg rijstwijn, donkere- en lichte sojasaus en oester saus toe. Laat op heel laag vuur minimaal 2 ½ uur langzaam stoven tot het vlees botermals is en alle smaken zijn ingetrokken. Laat het vocht een beetje inkoken en voeg 1 el bloem toe om de saus te binden.
- Gebruik de saus om het gerecht af te maken. Eet smakelijk!