Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus

Smulweb imageSmulweb

Dit heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus is een smaak explosie met een botermals resultaat. Breng de vleeslapjes op smaak. Bak vlees bruin en voeg bouillon toe. Voeg alle kruiden toe en laat op laag vuur minimaal 2 ½ uur langzaam stoven tot het botermals is en de smaken zijn ingetrokken. Bind de saus met bloem.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijk gestoofd rundvlees in oestersaus op tafel.

  1. Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en smeer het in met zout en versgemalen peper.
  2. Verhit boter en olie in een stoofpan/hapjespan of slowcooker. Braad de vleeslapjes rondom aan tot ze bruin zijn. Blus af met warme (!!) runderbouillon tot het volledig onder staat, zodat het vlees niet afkoelt.
  3. Voeg knoflook en uien toe, samen met laurier, piment, kruidnagel, jeneverbessen en steranijs.
  4. Voeg rijstwijn, donkere- en lichte sojasaus en oester saus toe. Laat op heel laag vuur minimaal 2 ½ uur langzaam stoven tot het vlees botermals is en alle smaken zijn ingetrokken. Laat het vocht een beetje inkoken en voeg 1 el bloem toe om de saus te binden.
  5. Gebruik de saus om het gerecht af te maken. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen