Bourgondische zuurkoolstamp met rookworst en spek

Bourgondische zuurkoolstamp met rookworst en spek

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke bourgondische zuurkoolstamp met rookworst en spek. De zuurkool is heerlijk zacht gestoofd in witte wijn en specerijen en de aardappelen zijn gestampd tot een smeuïge puree. Een hartverwarmend gerecht dat zeker in de smaak zal vallen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Zuurkool vers
  • 8 tl Korianderzaad
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bourgondische zuurkoolstamp met rookworst en spek op tafel.

  1. Spoel de zuurkool goed af onder koud water.
  2. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui met de knoflook en de helft van de zuurkool. Doe de kruiden behalve de laurierblaadjes in een thee-ei en voeg dit toe samen met de spekblokjes en de andere helft van de zuurkool.
  3. Doe er vervolgens de witte wijn, het water en de boter bij en laat op laag vuur ongeveer 60 minuten garen.
  4. Kook de aardappelen samen met de laurier en wat zout tot ze gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes, giet de aardappelen af en stoom ze droog. Stamp de aardappelen en meng er de melk, boter en mosterd doorheen totdat een smeuige puree ontstaat.
  5. Breng water tegen de kook aan en verwarm hierin ondertussen de rookworsten.
  6. Laat de zuurkool uitlekken, verwijder het thee-ei met de kruiden en meng met de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met de warme rookworsten op een schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Rookworst Speklap