Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni met gehakt en spinazie

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Cannelloni gevuld met gehakt, spinazie en ham. In combinatie met tomatensaus en geraspte kaas is dit de perfecte maaltijd. Bereid het voor een grote groep of voor een romantisch diner.

60 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cannelloni met gehakt en spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met het ei en de achterham en kruid het met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het gehaktmengsel rul op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui en paprika toe en bak alles nog enkele minuten. Voeg dan de spinazie toe en roer totdat de spinazie is geslonken. Voeg eventueel extra peper en zout toe.
  3. Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut. Voeg daarna de tomatenblokjes met sap toe. Breng alles aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten zachtjes pruttelen tot hij indikt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Dompel de cannelloni, in kleine porties, 3 minuten onder in ruim kokend water met wat zout. Houd ze niet langer dan 3 minuten in het water, zodat ze stevig blijven en niet scheuren. Leg ze te drogen op een schone theedoek en laat ze afkoelen.
  5. Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een lepel met het gehakt/ham/spinazie mengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover. Strooi er de geraspte kaas overheen.
  6. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt. Laat het gerecht dan nog enkele minuten staan zodat de cannelloni makkelijker te serveren zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees Groente Spinazie