Kerst champagne mosterdsoep met croutons

Kerst champagne mosterdsoep met croutons

Smulweb imageSmulweb

De kerst champagne mosterdsoep met croutons is een smaakvolle en romige soep waarvan je geniet tijdens de feestdagen. De soep wordt gemaakt met champagne en mosterd voor een unieke smaak. Serveer in diepe borden met geklopte slagroom, mosterdzaadjes, bieslook, en knapperige croutons. Bon appétit!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kerst champagne mosterdsoep met croutons op tafel.

  1. Snijd de prei en selderij heel fijn. Doe boter in een pan en zet de groente aan. Voeg bloem toe en roer goed door (zo maak je roux).
  2. Voeg al roerend vleesbouillon toe en laat 20 minuten pruttelen.
  3. Haal het hele mengsel door de zeef zodat het mooi glad is. Voeg champagne, mosterd en 125 ml slagroom toe.
  4. Klop de andere helft van de slagroom en bewaar. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep in mooie diepe borden en voeg aan elk bord 4 klodders geklopte slagroom toe. Garneer met gekneusd mosterdzaad, gesnipperde bieslook en warme, knapperige croutons. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Brood Croutons