Borsjt

Borsjt

Smulweb imageSmulweb

Rode bietensoep, gemakkelijk en snel klaar met behulp van een snelkookpan. Roer de opgevangen bouillon erbij met geraspte bieten, knolselderij en uien. Voeg daarna de wijnazijn toe en laat het koken onder drukstand 2. Maak af met een volle lepel zure room en strooi dille over de bietensoep.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Knolselderij
  • 125 g Zure room
  • 10 g Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Borsjt op tafel.

  1. Schep de poulet, ui met schil, prei, wortel, laurier en peperkorrels in de snelkookpan. Voeg 1,5 liter water toe en sluit de snelkookpan.
  2. Breng de pan onder drukstand 2 en laat de bouillon 15 minuten koken.
  3. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Zeef de bouillon en vang het vocht op. Verwijder de soepgroentes en kruiden en schep het vlees terug in de snelkookpan.
  4. Roer de opgevangen bouillon erbij. Schep de geraspte bieten, stukjes knolselderij en gesnipperde uien in de bouillon, voeg de wijnazijn toe.
  5. Sluit de pan en breng de pan onder drukstand 2. Kook de soep 15 minuten.
  6. Breng de pan volgens de instructies van de druk af en open de pan. Breng de soep op smaak met zout en witte peper.
  7. Verdeel de soep over soepkommen of borden, schep midden op een volle lepel zure room en strooi het dillegroen erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep