Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade

Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade en rucola sla. Het vlees voorzichtig gekruid met zout en peper. De krieltjes gemengd met olijfolie en rucola salade, en eenvoudig maar smakelijk besprenkeld met citroensap. Dit gerecht is de perfecte combinatie van smaken en texturen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kalfsoesters

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade op tafel.

  1. Wrijf de kalfsoesters in met 2 eetlepels olijfolie. Laat ze circa 15 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.
  2. Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek het af met plastic folie. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout en peper.
  3. Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet de aardappeltjes af, snijd de krieltjes door de helft en meng ze in een ruime kom met 3 eetlepels olijfolie en de rucola sla. Tot slot bestrooi je ze met zeezout.
  4. Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden. Bestrooi dit met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap.
  5. Snijd het vlees in plakjes en leg het vlees op de krieltjes en rucola salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees