- 400 g Kalfsoesters
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegrilde kalfsoester met aardappeltjessalade op tafel.
- Wrijf de kalfsoesters in met 2 eetlepels olijfolie. Laat ze circa 15 minuten op temperatuur komen buiten de koeling.
- Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek het af met plastic folie. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout en peper.
- Kook de krieltjes gaar in water met zout. Giet de aardappeltjes af, snijd de krieltjes door de helft en meng ze in een ruime kom met 3 eetlepels olijfolie en de rucola sla. Tot slot bestrooi je ze met zeezout.
- Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden. Bestrooi dit met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap.
- Snijd het vlees in plakjes en leg het vlees op de krieltjes en rucola salade.