Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Appelstrudel van bladerdeeg op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Haal het bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast.
- Schil de appels en snijd dunne schijven.
- Besprenkel de appel met citroensap.
- Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
- Bestrooi het deeg met het beboterde paneermeel.
- Verdeel de appels over het middelste deel (1/3 deel) van het deeg.
- Strooi de rozijnen (eventueel vooraf geweekt in rum), kaneel en kristalsuiker eroverheen.
- Rol het deeg met behulp van het bakpapier op.
- Leg de strudel in het bakblik en bestrijk hem met gesmolten boter.
- Bak de strudel 30 minuten in het midden van de oven totdat hij goudbruin is.
- Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.