Appelstrudel van bladerdeeg

Appelstrudel van bladerdeeg

Smulweb imageSmulweb

Maak je eigen versie van de klassieke appelstrudel! Deze heerlijk knapperige appelstrudel van bladerdeeg met kaneel en rozijnen is perfect als dessert of bij de koffie. Serveer met een beetje poedersuiker eroverheen.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Appelstrudel van bladerdeeg op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Haal het bladerdeeg 10 min voor bereiding uit de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd dunne schijven.
  4. Besprenkel de appel met citroensap.
  5. Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
  6. Bestrooi het deeg met het beboterde paneermeel.
  7. Verdeel de appels over het middelste deel (1/3 deel) van het deeg.
  8. Strooi de rozijnen (eventueel vooraf geweekt in rum), kaneel en kristalsuiker eroverheen.
  9. Rol het deeg met behulp van het bakpapier op.
  10. Leg de strudel in het bakblik en bestrijk hem met gesmolten boter.
  11. Bak de strudel 30 minuten in het midden van de oven totdat hij goudbruin is.
  12. Bestrooi hem voor het serveren met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg