Wraps met falafel salsa en rode kool

Wraps met falafel salsa en rode kool

Smulweb imageSmulweb

Zachte wraps gevuld met falafel, tomatensalsa, rode kool en een pittige chilisaus met huttenkaas. De falafel is op smaak gebracht met citroen, harissa, piment en koriander. Het gerecht is afgemaakt met verse korianderblaadjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g zak Bonduelle bonenmix (diepvries, 300 g)
  • 0.5 Rode peper
  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wraps met falafel salsa en rode kool op tafel.

  1. Laat de bonen en kikkererwten uitlekken en doe ze in de Magimix. Rasp er citroenschil bij en doe de harissa, piment en koriandersteeltjes erin. Voeg naar smaak peper en zout toe. Maak alles fijn tot een geheel.
  2. Schraap de bonenpasta uit de kom en vorm er 16 balletjes van, druk ze iets plat en rol ze door de bloem. Steek mooie rondjes uit en leg ze op een stukje folie in de koeling tot je ze gaat bakken. TOMATENSALSA:
  3. Hak de tomaten, rode peper en knoflook fijn en breng op smaak met limoensap en zout. CHILISAUS:
  4. Was de pepers, halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak ze fijn. Breng de rijstazijn met de suiker en het water aan de kook en laat inkoken tot een lichte siroop. Hak de knoflook en fruit deze langzaam in de olijfolie. Voeg de pepers en knoflook toe aan de siroop. Vermeng een scheut chilisaus met de huttenkase en serveer het andere deel apart bij het gerecht.
  5. Bak de falafel in olie aan beide kanten goudbruin. Verwarm intussen de tortilla's in een pan. Verwarm de rode kool in een steelpannetje.
  6. Hak de korianderblaadjes fijn en serveer alles in aparte schaaltjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool