Asperge kipsalade

Asperge kipsalade

Smulweb imageSmulweb

Een zomerse salade van asperges en kipfilet, fris en fruitig. De salade is afgemaakt met mayonaise en yoghurt. Serveer in een wijnglas en geniet van de zomer!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperge kipsalade op tafel.

  1. Maak de dressing door 3 el. mayonaise, 1 el. yoghurt, zout, versgemalen peper en suiker te vermengen. Breng op smaak.
  2. Schil en bereid de asperges volgens het basisrecept. Kook de kipfilet en snijd deze in fijne reepjes. Snijd de gare asperges in 2-3 cm stukjes (bewaar een paar aspergepunten voor de garnering).
  3. Vermeng de asperges en kipfilet voorzichtig en breng op smaak met een snufje zout, schepje suiker en citroensap.
  4. Snijd 1/2 perzik in kleine stukjes en roer door de salade. Was de sla en schik deze in een wijnglas. Leg de salade erop en giet de dressing erover.
  5. Besprenkel met een paar druppels cognac en garneer met de aspergepunten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Kipsalade