Wiener schnitzel zoals-het-hoort

Wiener schnitzel zoals-het-hoort

Smulweb imageSmulweb

Wil jij klassieke Wiener schnitzel zoals het hoort? Volg dan dit recept stap voor stap. Dunne varkensschnitzels gepaneerd in bloem, ei en paneermeel. Bak ze goudbruin in geklaarde boter en serveer met zelfgemaakte aardappelsalade, schijfjes citroen en peterselie. Mmm… dat wordt smullen vanavond!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wiener schnitzel zoals-het-hoort op tafel.

  1. Vraag aan de slager om vier (ongepaneerde) varkensschnitzels, liever uit de bovenbil dan de platte bil.
  2. Leg de schnitzels een voor een tussen twee lagen plasticfolie en sla ze voorzichtig plat met een zwaar voorwerp tot je dunne schnitzels hebt.
  3. Bestrooi het vlees aan beide zijden met peper en zout. Doe bloem, losgeklopte eieren, en paneermeel ieder in een apart bord. Haal het vlees door de bloem, daarna door het ei en tot slot het paneermeel. Klop overtollige bloem en paneermeel af.
  4. Verhit de geklaarde boter of boter in een pan op middelhoog vuur. Leg de schnitzels voorzichtig in de pan en zorg voor 1 cm ruimte tussen de stukken vlees. Bak de schnitzels in maximaal 1-2 minuten per kant goudbruin. Schud de pan voortdurend en let op dat de pan niet te heet wordt.
  5. Haal de schnitzels uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een bord of schaal en garneer met schijfjes citroen en peterselie. Serveer de schnitzels met lauwwarme aardappelsalade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees