Wiener schnitzel (deurmat)

Wiener schnitzel (deurmat)

Smulweb imageSmulweb

Deze Wiener schnitzel moet extra plat geslagen worden zoals bij een deurmat. Eerst laat je het vlees marineren met citroensap of ansjovisboter en vervolgens bestrooi je het met peper en zout. Hierna paneer je de schnitzel en bak je 3-4 minuten in boter en olie. Serveer met citroen en peterselie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Wiener schnitzel (deurmat) op tafel.

  1. Laat de slager de schnitzels extra plat slaan of doe het zelf. Leg het vlees tussen velletjes plasticfolie en sla erop met de platte kant van een hakmes, of de bodem van een koekenpan.
  2. Wrijf de schnitzels in met citroensap of een likje ansjovisboter. Bestrooi ze met peper en zout. Laat ze een paar minuten rusten.
  3. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en tot slot door het paneermeel. Leg ze 10 minuten in de vriezer, zodat de bloem, ei en paneermeel beter aan de schnitzel hechten.
  4. Verhit in een koekenpan ruim olie en boter. Leg de schnitzels in de pan en schuif niet met de schnitzel over de bodem van de pan. Wacht 3-4 minuten tot er een krokant korstje gevormd is. Draai de schnitzel om met een spatel. Laat de andere kant in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
  5. Serveer de schnitzels op voorverwarmde borden, gegarneerd met een plakje citroen en een toefje peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees