- 2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Super kabeljauw met een meditteraan laagje uit de oven op tafel.
- Pel en snipper sjalotje en knoflook. Pel de tomaten, verwijder de pitjes. Snijd de tomaten in blokjes.
- Verhit de olie in de koekenpan. Fruit hierin het sjalotje en de knoflook plm. 2 minuten. Doe de tomatenpuree erbij en fruit die even mee (zo verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree). Voeg de blokjes tomaat en de tijm erbij. Laat het mengsel plm. 10 minuten zachtjes koken.
- Roer de kappertjes, olijven, basilicum en balsamicoazijn door de saus. Maak de saus op smaak met suiker, zout en peper.
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Bestrooi de vis met wat zout en peper en leg deze in de ovenschaal. Giet de saus over de vis en zet de schaal plm. 20-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte van de vis even prikken of de vis gaar is).