Zoetzuur zelfgemaakt

Zoetzuur zelfgemaakt

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zoetzure groenten, zelfgemaakt met huishoudazijn en suiker. Doe de gesneden groenten in een pot en giet het (niet te verhitte) azijn-suikermengsel er overheen. Laat het afkoelen en bewaar in de koelkast. Perfect als bijgerecht of als smaakmaker in salades.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoetzuur zelfgemaakt op tafel.

  1. Zet op matig vuur een pan met 1 liter huishoudazijn en 250 gram suiker. Laat het mengsel niet koken en wacht tot alle suiker is opgelost.
  2. Snijd of rasp alle groenten en doe ze in een pot. Giet het azijn-suikermengsel er overheen en laat het afkoelen.
  3. Doe het deksel op de pot en bewaar de groenten in de koelkast.
eet smakelijk