- 8 Salieblad
- 15 g Marsala wijn
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Saltimbocca van het varken op tafel.
- Vraag de slager om (ongepaneerde) varkensschnitzels of gebruik oesters. Leg het vlees tussen plasticfolie en sla het voorzichtig plat met een zwaar voorwerp. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en eventueel zout. Leg op elke stukje vlees een plakje ham en daarop 2 blaadjes salie en prik vast met 1 of 2 cocktailprikkers.
- Wentel het vlees in zijn geheel door de bloem. Verhit op middelhoog vuur een klont boter in een koekenpan en bak het vlees kort aan beiden zijden. Haal het vlees uit de pan en laat rusten op een rooster, losjes afgedekt met aluminiumfolie.
- Roer de bouillon, wijn en marsala in een kom. Zet het vuur hoger en voeg het bouillonmengsel toe. Laat al roerend inkoken tot een beetje stroperige saus ontstaat. Roer er nu nog een klont boter doorheen. Leg het vlees nog 1 tot 2 minuten in de pan om op te warmen (de saus mag niet koken).
- Serveer het vlees met de saus. Lekker met brood of gekookte krielaardappeltjes.