Heerlijk noors zalm pannetje met garnalen slank

Heerlijk noors zalm pannetje met garnalen slank

Smulweb imageSmulweb

Een Noors zalm pannetje met garnalen en prei in tomatenroomsaus. Marineer de zalm in vers citroensap en voeg aan de saus toe. Verwarm nog een kwartiertje en voeg er op het einde garnalen aan toe. Garneer met verse peterselie en serveer met een partje verse citroen.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijk noors zalm pannetje met garnalen slank op tafel.

  1. Snijd de zalm in hapklare brokken van 2x2 cm of iets groter. Dep droog met keukenpapier en marineer een kwartiertje in vers citroensap.
  2. Doe tomaten met sap en slagroom in een pan. Snijd de prei in hele dunne halve ringen en voeg toe aan de saus. Pers de knoflook en roer alles door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Laat de saus met ingrediënten 10 minuten koken.
  3. Haal de zalm uit de marinade, dep droog en voeg toe aan de saus. Bestrooi met peper en zout en laat nog een kwartiertje pruttelen.
  4. Voeg in de laatste 5 minuten de garnalen toe en laat die 5 minuten mee verwarmen.
  5. Indien de saus nog te dun is, voeg dan een klein beetje maizena toe.
  6. Garneer met vers gesnipperde peterselie en geef er een partje verse citroen bij. Eventueel de inhoud van de pan overhevelen in een schaal voor een nettere presentatie.
eet smakelijk