Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Patat van tante jo op tafel.
- Schil de aardappels en snijd er mooie patatten van. Gooi de ronde zijkantstukjes weg want dit worden toch maar hardgebakken snippers.
- Was de patat in koud water met flink zout en droog ze goed af met een theedoek.
- Verhit je vet tot 140 graden en verdeel de patat in niet te grote porties.
- Laat ieder portie 6 minuten bakken, ze mogen niet bruin worden.
- Laat de patat uitlekken in het mandje en verdeel ze over een schone theedoek. Bak zo alle patat voor. Laat vervolgens goed koud worden.
- Verhit je vet tot 180 graden en bak weer in kleine porties af in 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken en doe ze in een ovenschaal op keukenpapier.
- Je kunt ze in de oven warm houden (80 graden) tot alle patat gebakken is. Zout pas vlak voor het serveren anders wordt je patat zacht.