Cassoulet by brandt levie

Cassoulet by brandt levie

Smulweb imageSmulweb

De Cassoulet van Brandt Levie is een heerlijk gerecht vol met smaakvolle ingrediënten. Varkensribbetjes, worstjes, groenten en bonen in een smakelijke saus. Afgemaakt met broodkruim, gehakte knoflook en peterselie en nog even in de oven voor een knapperige korst. Laat het smaken!

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Cassoulet by brandt levie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 120*C. Rol het stuk zwoerd op en bind het op met slagerstouw. Doe het zwoerd en de bonen in een kookpan, bedek met ruim water en breng aan kook. Giet het bonen en het zwoerd na 20 minuten af en zet beide apart (het kookwater mag je weggooien).
  2. Snijd alle groenten in grove dobbelstenen en hak de tomaat fijn. Snijd de varkensribben per twee los. Snijd het spek in kleine blokjes.
  3. Zet een zware (braad)pan op laag vuur en fruit alle groenten, sjalot en knoflook in de reuzel (of boter). Voeg na ongeveer vijf minuten de tomaat toe en daarna de worst, bonen, het zwoerd, de ribbetjes en het spek. Voeg ongeveer een liter water toe en breng het geheel aan de kook. Schep af en toe met een schuimspaan het schuim eraf. Breng op smaak met de azijn, zout en peper en voeg ook het bouquet garni en de kruidnagel toe.
  4. Zet de (braad)pan in de oven en roer om het half uur om. Proef na twee uur. De bonen moeten gaar zijn en alle sappen moeten flink zijn ingedikt. Als het geheel niet gaar is, ga je een half uur langer door. Als het geheel te droog wordt, voeg je nog wat water toe. Haal op het einde het zwoerd uit de pan. Die heeft zijn werk gedaan.
  5. Haal de (braad)pan uit de oven en verdeel het broodkruim en gehakte knoflook over de cassoulet. Besprenkel met olijfolie en gaar het geheel nog circa een half uur in de oven tot het broodkruim goudbruin is. Bak ondertussen de worstjes gaar. Serveer in diepe borden met de peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Cassoulet