Romige pompoensoep met kerrie

Romige pompoensoep met kerrie

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke, romige pompoensoep met kerrie. Gebruik kookroom, preiringen, en kerriepoeder om de soep op smaak te brengen. Serveer warm met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pompoensoep met kerrie op tafel.

  1. Breng 1,5 l water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat de bouillonblokjes oplossen en voeg de stukken pompoen toe. Laat het 30 min zachtjes koken.
  2. Fruit het uitje en knoflook in iets boter of olie. Voeg na 15 min koken van de pompoen kerriepoeder toe en bak dit kort mee.
  3. Haal de pan van het vuur en haal de pompoen eruit en maal deze tot moes in de blender. Voeg de moes bij de bouillon.
  4. Of gebruik een staafmixer om alles in de pan glad te mixen. Voeg de preiringen, kookroom, peper en zout en evt. wat kerriepoeder naar smaak toe.
  5. Laat alles nog zo'n 10 min. pruttelen en de soep is klaar.
  6. Doe een handje geraspte kaas per persoon in een soepkom en schenk hier de warme soep overheen. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep