Appel-amandeltaart

Appel-amandeltaart

Smulweb imageSmulweb

Een taart met appels en amandelen, dat klinkt goed! Het deeg is gemaakt van halvarine, bruine suiker en zoetstof. De appels worden geklutst met eieren en melk. Heerlijk als tussendoortje of dessert.

45 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appel-amandeltaart op tafel.

  1. Vet een bakvorm in en verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Bewaar een paar partjes.
  2. Meng in een mengkom de bloem, amandelen en bakpoeder. Voeg de halvarine toe en meng tot een kruimeldeeg. Meng de bruine suiker en zoetstof erdoor.
  3. Kluts de eieren in een kom en meng de melk en amandelaroma erdoor. Voeg de appelblokjes toe en meng 2/3 van de appel door het deeg.
  4. Schep het mengsel in de vorm, verdeel de rest van de appel erover en druk het iets in het deeg. Strooi de rietsuiker erover en bak ongeveer 35 minuten in de oven tot het gaar is.
  5. Laat de appelcake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en verdeel in 10 stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart