Eendenborst met verse vijgen

Eendenborst met verse vijgen

Smulweb imageSmulweb

Een ultiem gerecht voor de echte fijnproevers, eendenborst met verse vijgen. Het knapperig bruine velletje van de eendenborst en de gaar gestoofde vijgen passen perfect bij elkaar. Maak de saus af door de fond en balsamicoazijn.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Eendenborst met verse vijgen op tafel.

  1. Leg de filets op de velkant in een koekenpan en verwarm ze op een matig vuur. Draai het vuur hoger zodra er wat vet vrijkomt en bak de filets ca. 8 minuten tot het vel knapperig en bruin is.
  2. Verwarm boter in een pan en schep de vijgen en de rozemarijn erdoor. Verwarm de vijgen ca. 10 minuten op een matig vuur.
  3. Giet het overtollige vet van de eendenborst in een kommetje. Keer de filets en bak de vleeskant op hoog vuur in 4-6 minuten tot de buitenkant mooi bruin is en de binnenkant nog rosé.
  4. Leg de filets in een ovenschaal in de oven om ze te laten rusten en warm te houden en voeg de vijgen toe wanneer ze de gewenste gaarheid hebben gekregen.
  5. Maak intussen een roux van boter en bloem en voeg hieraan de wildfond en balsamicoazijn toe. Roer dit tot een mooie gladde saus.
  6. Snijd de filets in plakjes en schik ze op een bord met de vijgen ernaast. Serveer de saus apart of schenk deze over het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vijgen