Kerrie zuurkoolstamppot met rookworst

Kerrie zuurkoolstamppot met rookworst

Smulweb imageSmulweb

Een winterse klassieker: kerrie zuurkoolstamppot met rookworst en gebakken uien. De zuurkool stoof je met laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels en lekkere kerriepoeder in witte wijn, de aardappelen prak je met boter en melk tot puree. Met gebakken rookworst en uienringen draai je deze maaltijd helemaal af.

25 min bereiden

ontbijt

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kerrie zuurkoolstamppot met rookworst op tafel.

  1. Schil de aardappelen, snij ze door midden en breng ze aan de kook met een snufje zout.
  2. Laat de zuurkool niet uitlekken, doe gelijk in pan, samen met de laurierblaadjes, de jeneverbessen, de kruidnagels, de kerriepoeder en een klein klontjes boter. Giet de wijn erbij en laat ca. 20 minuten pruttelen.
  3. Snij de uien in ringen en de rookworst in plakken en leg apart. Tijdens het koken van de aardappelen en de zuurkool de uienringen aanfruiten in koekenpan met een scheutje olie.
  4. Voeg vervolgens de rookworstplakken toe en bak ze lichtbruin. Laat het vet weglopen en dep de uien en worsten droog met keukenpapier.
  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze af. Voeg boter en melk toe om ze smeuiig te maken (niet te nat). Breng op smaak met peper en zout en deksel op de pan.
  6. Giet de zuurkool af en voeg het toe aan de aardappelpuree. Roer goed.
  7. Voeg als laatst de rookworst en ui toe en meng alles goed door elkaar of leg de worst en ui erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Zuurkool Zuurkoolstamppot Rookworst