Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Pittige pompoensoep: je zult 'm niet alleen proeven, maar ook ruiken. Met knoflook, ui, wortel, saffraan en rode peper. En met crème fraîche, zout en verse peper naar smaak. Verwen jezelf, je gasten of je gezin hiermee.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pittige pompoensoep op tafel.

  1. Ontdoe de pompoenen van de zaden (schil van bijv. hokkaido/oranje pompoen hoeft niet verwijderd te worden) en snijd de pompoenen en wortelen in stukken. Snijd de uien, peper en knoflook fijn.
  2. Fruit de knoflook, de uien en de peper(s) zachtjes aan in een beetje olie met roomboter. Voeg vervolgens de pompoen en de wortel toe en bak even mee.
  3. Voeg 10 draadjes saffraan toe en voeg daarna bouillon toe totdat alles net onder staat. Breng aan de kook en smoor alles in 20 minuten gaar.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Voeg creme fraiche, zout en versgemalen peper naar eigen smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep