Leuke romige baby quiche lorrianes

Leuke romige baby quiche lorrianes

Smulweb imageSmulweb

Baby quiche lorrianes met rauwe ham en ui in een bladerdeeg schaaltje. Afgemaakt met een romige mix van eieren, slagroom en nootmuskaat. Garneer met gesnipperde bieslook. Makkelijk in te vriezen en lekker om daarna kort op te warmen in de oven.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 0.5 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Leuke romige baby quiche lorrianes op tafel.

  1. Schil uien en snipper fijn. Snijd rauwe ham (Coberg of Schwartzwalder schinken) in dobbelsteentjes. Verhit 2 el boter in een pan en fruit de uien en rauwe ham gedurende 3 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng eieren met slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen peper.
  3. Laat bladerdeeg ontdooien en steek met een keukenring of glas rondjes uit.
  4. Neem een muffinvorm voor 12 stuks en vul deze met papier. Leg deegrondjes op het papier en duw ze vorm tot een schaaltje.
  5. Verdeel het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig over de schaaltjes. Giet ten slotte het ei-slagroom mengsel eroverheen.
  6. Garneer met vers gesnipperde bieslook en voeg géén zout toe.
  7. Zet de muffinvorm met de baby quiches in de voorverwarmde heteluchtoven en bak gedurende ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin.
  8. Quiches kunnen goed worden ingevroren en zijn houdbaar. Warm ze kort op in de oven en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken