Bietenstamppot met rookworst

Bietenstamppot met rookworst

Smulweb imageSmulweb

Kleurrijke en snelle stamppot met bietjes en een rookworst. De bietjes meng je met suiker, azijn en knapperige ui. Grove rookworst maakt het gerecht af. Lekker veel groente voor een heel schappelijk prijsje.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bietenstamppot met rookworst op tafel.

  1. Verwijder –indien nodig- het vel van de bieten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de uien fijn en meng ze met de biet, de suiker, het laurierblad en de azijn.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet de aardappels af. Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad. Stamp de aardappels met het bietenmengsel en de melk fijn. Meng wat van het bietenvocht door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de stamppot op diepe, warme borden. Geef de rookworst er apart bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees Bietenstamppot Rookworst