Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Herfstige herfst ovenschotel groente en sesamkorst op tafel.
- Schil en was de aardappels en snijd ze in hapklare brokken. Schil en ontkern de pompoen en snijd in hapklare stukken. Blancheer dit in kokend water met bouillonpoeder gedurende ongeveer 10 minuten. Giet af en bewaar 250 ml kookvocht.
- Was de sperziebonen en blancheer ze enkele minuten in kokend water met wat zout. Snijd de courgette in hapklare brokken en snijd de uien in halve ringen. Braad de courgette en ui in een wok met wat olie.
- Maak een roux door boter en bloem te mengen. Voeg langzaam melk en het kookvocht al roerend toe. Laat enkele minuten inkoken tot de saus is ingedikt. Breng de saus op smaak met citroensap, honing, peper, zout en nootmuskaat.
- Doe alle groenten in een ovenschaal of braadslede die is ingesmeerd met olijfolie. Giet de saus er gelijkmatig over en meng het geheel. Strooi er sesamzaadjes over en wat druppels walnotenolie.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bak de schaal gedurende 30 minuten totdat alles mooi gaar is. Serveer en geniet van een heerlijk herfstmaal vol met herfstsmaken
- :P