Dikke lende koolraap mosterdcress en rosti

Dikke lende koolraap mosterdcress en rosti

Smulweb imageSmulweb

Een prachtige combinatie van smaken. Kruidig dikke lende en bijgerechten van geraspte aardappels en koolraap met mosterdcress en bechamelsaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Runderlende
  • 500 g Koolraap
  • 1 mosterdcress

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Dikke lende koolraap mosterdcress en rosti op tafel.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze met een Röstiraffel (of gewone grove rasp). Smelt wat boter in een koekenpan. Breng de geraspte aardappel op smaak met zout en peper en doe deze toe in de koekenpan. Laat op zacht tot middelhoog vuur bakken met het deksel op de pan. Na verloop van tijd begint de aardappel te garen en kunt u, door met een platte spaan te drukken, van het geheel een samenhangende koek maken. Draai de koek een aantal malen om en blijf hem bakken (pas op voor aanbranden!) tot hij helemaal gaar is, met een krokant buitenlaagje aan beide kanten.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Laat boter zo heet mogelijk worden in een koekenpan met hoge rand. Bak de lende in zijn geheel. De baktijd hangt af van de snit (dikte) van het stuk. Een stuk voor 4 personen zal ongeveer 6 minuten per zijde nodig hebben om rosé te worden. Als u een kernthermometer heeft moet u rekenen op een kerntemperatuur van 55 C°. Draai de warmtebron uit en laat het vlees nog 3 minuten in de pan doorrijpen. Haal het daarna uit de pan en bewaar het op een warme plaats. Giet de boter zoveel mogelijk weg en zet de koekenpan weer op het vuur. Voeg wat runderfond en rode wijn toe. Roer hiermee de bakresten los en laat de vloeistof indampen tot minder dan een derde over is. Voeg nu klontjes ijskoude boter toe tot u een egale, gladde, smakelijke saus heeft. Breng op smaak met zout indien nodig. Zeef de saus voor het opdienen.
  3. Snijd de koolraap in reepjes en blancheer deze tot bijtgaar in water met zout en een scheutje azijn. Giet ze af en doe ze in een pan met wat boter. Voeg de bechamelsaus toe en breng op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren voegt u de mosterdcress toe. Hou een klein gedeelte van de cress achter voor de garnering van het vlees.
  4. Als bijgerecht voor deze dis raden wij u aan het simpel te houden en doet u er geen kaas, spek en uien bij.
  5. Garneer de koolraap met de achtergehouden mosterdcress en serveer het samen met de biefstuk en de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Kool Koolraap