Creme anglaise

Creme anglaise

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk bij de crumble! Creme anglaise: een klassieke Franse vanillesaus op basis van melk en eierdooiers die je zelf maakt. Warm of koud, het maakt niet uit, beide zijn een hit!

25 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Creme anglaise op tafel.

  1. Klop de eierdooiers los met de suiker in een kom.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de melk, het merg en het vanillestokje in een pan met dikke bodem en verhit deze tegen de kook aan.
  3. Verwijder het vanillestokje en schenk al kloppend beetje bij beetje de hete melk bij de eierdooiers.
  4. Schenk alles in een schoongemaakte pan en zet, al roerend, op laag vuur (gebruik een vlamverdeler als je die hebt).
  5. Niet laten koken, want dan gaat de saus schiften, maar verhit al roerend net zo lang tot een gebonden vla.
  6. Neem de pan van het vuur en serveer warm of koud bij de crumble. Koud wordt de creme anglaise nog ietsje dikker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Sauzen Desserts Bakken Crumble