- 300 g Paddenstoelenmix
- 400 g Tijgergarnalen
- 50 g Bamboe scheuten
- 1500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde oosterse vissoep op tafel.
- Snijd paddestoelen in schijfjes en bak ze in citroenolijfolie gedurende 2 minuten.
- Snijd vis in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en voeg deze toe aan de paddestoelen. Bak gedurende 2 minuten op hoog vuur. Wees voorzichtig met omscheppen en zorg dat de vis niet kapot gaat.
- Voeg witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en zet het mengsel weg in een schaal. Voeg 5 draadjes saffraan toe.
- Fruit gesnipperde bosuitjes en pepers in olie en voeg deze toe aan het vismengsel. Omscheppen.
- Klop de eieren op met maizena en bak er een omelet van. Snijd de omelet in smalle korte reepjes.
- Breng anderhalve liter kippenbouillon met 400 ml kokosmelk, gembersiroop en vissaus aan de kook.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe zodra alles kookt. Breng op smaak met zout en peper en houd 20 minuten tegen de kook aan. Voeg de laatste 2 minuten de tauge en ham toe en laat meekoken.
- Bind de soep eventueel, maar dit is niet noodzakelijk.