Gevulde oosterse vissoep

Gevulde oosterse vissoep

Smulweb imageSmulweb

Deze oosterse soep met vis is gevuld met smaken uit het verre oosten. Met kruidige paddestoelen en vis in combinatie met een bouillon van kokos en gember krijg jij het weer lekker warm tijdens de koudere dagen.

45 min bereiden

soep

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Paddenstoelenmix
  • 400 g Tijgergarnalen
  • 50 g Bamboe scheuten
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde oosterse vissoep op tafel.

  1. Snijd paddestoelen in schijfjes en bak ze in citroenolijfolie gedurende 2 minuten.
  2. Snijd vis in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en voeg deze toe aan de paddestoelen. Bak gedurende 2 minuten op hoog vuur. Wees voorzichtig met omscheppen en zorg dat de vis niet kapot gaat.
  3. Voeg witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen en zet het mengsel weg in een schaal. Voeg 5 draadjes saffraan toe.
  4. Fruit gesnipperde bosuitjes en pepers in olie en voeg deze toe aan het vismengsel. Omscheppen.
  5. Klop de eieren op met maizena en bak er een omelet van. Snijd de omelet in smalle korte reepjes.
  6. Breng anderhalve liter kippenbouillon met 400 ml kokosmelk, gembersiroop en vissaus aan de kook.
  7. Voeg de rest van de ingrediënten toe zodra alles kookt. Breng op smaak met zout en peper en houd 20 minuten tegen de kook aan. Voeg de laatste 2 minuten de tauge en ham toe en laat meekoken.
  8. Bind de soep eventueel, maar dit is niet noodzakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep