- 350 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Beef stroganoff op tafel.
- Dep het vlees droog, bestrooi met wat zwarte peper en bak deze heel kort aan in een koekenpan. Het vlees moet aan de buitenzijde dichtgeschroeid zijn maar de binnenkant nog roze en mals. Schep het vlees uit de pan in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Verwijder eventueel het vocht uit de pan.
- Bak daarna de paddenstoelen gaar en schep deze ook in een kom.
- Verhit een klontje boter in dezelfde pan en bak de knoflook met de uien aan. Snijd de paprika in dunne reepjes en voeg deze toe aan de uien, bak een minuut of 5.
- Roer de tomatenpuree erdoor en giet dan de helft van de bouillon erbij en roer tot een rode saus. Breng op smaak met de mosterd en paprikapoeder.
- Roer de bloem door de rest van de bouillon en voeg het mengsel toe aan de pan. Laat de saus al roerend een minuut of 10 inkoken.
- Roer de creme fraiche erdoor en proef of er misschien nog wat extra paprikapoeder, peper of zout bij moet.
- Schep als laatste de gebakken runderreepjes en paddestoelen toe en warm deze kort mee.
- Maak de beef stroganoff af met wat verse peterselie.