Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

Vegetarisch aubergine met kaas uit oven

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze vegetarische ovenschotel met plakjes aubergine bedekt met tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas. Even in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarisch aubergine met kaas uit oven op tafel.

  1. Snijd plakken aubergine van 5 mm dik (zoveel aubergine benodigd voor aantal mensen). Kluts eieren met zout en peper tot glad.
  2. Doe paneermeel in diep bord. Verwarm een koekenpan met olijfolie en de knoflook op een middelhoog vuur.
  3. Haal de plakken aubergine eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier ontvetten.
  4. Verdeel wat tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Verdeel daarover plakken aubergine zodat de hele oppervlakte is bedekt. Verdeel weer tomatensaus over de aubergine. Verdeel plakken mozzarella en daarover geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Ga door met stap 4 om de schaal te vullen tot 2 cm van boven en eindig met plakken mozzarella en Parmezaanse kaas.
  6. Bak de schotel voor +/- 40 minuten bij 200*C of tot de kaas is gesmolten en de saus bubbelt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Groente Kaas Aubergine