Romige jagerschnitzel met paddenstoelen en cognac

Romige jagerschnitzel met paddenstoelen en cognac

Smulweb imageSmulweb

De romige jagerschnitzel met paddenstoelen en cognac is een waar genot voor de fijnproever. Met een heerlijke roomsaus van paddenstoelen, cognac, wijn en room is dit gerecht hartig en smaakvol.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 80 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Romige jagerschnitzel met paddenstoelen en cognac op tafel.

  1. Als de schnitzels aan de dikke kant zijn, sla ze dan nog even plat.
  2. Pel en snipper ui en knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de schnitzels met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud overtollige bloem eraf.
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de schnitzels snel rondom bruin. Leg ze in een ovenschaal.
  5. Doe boter bij de resterende olie. Bak hierin de paddenstoelen tot er geen vocht meer over is. Voeg ui en knoflook toe en bak even mee. Doe dan tomatenpuree in de pan en bak ook even mee. Blus af met cognac en laat inkoken. Voeg dan wijn toe en laat ook dit inkoken. Voeg room toe en breng aan de kook. Laat de room iets dikker worden. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een schepje suiker.
  6. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
  7. Garneer de schnitzels met peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente