Ouderwets draadjes vlees

Ouderwets draadjes vlees

Smulweb imageSmulweb

Laat je verrassen door de smaak van ouderwets draadjesvlees. Het vlees wordt in een speciale mix gekruid, waarna het in een braadpan met croma wordt omgekeerd op laag vuur. Voeg vervolgens grove stukken gesneden prei en winterwortel toe samen met laurierblaadjes en kruidnagels. Voeg de mosterd, suiker en azijn erbij en een flesje donker bier, en dan drie uur laten stoven op laag vuur.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 10 g Croma roerbak oliemelange olijf

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ouderwets draadjes vlees op tafel.

  1. Smeer het rundvlees aan beide zijden in met de kruiden.
  2. Smelt in een braadpan een half pakje croma, en voeg het vlees toe, om en om keren op een laag vuurtje.
  3. Snijd de ui in twee helften en steek er de kruidnagels in, voeg de fijn gesneden knoflook toe.
  4. Voeg de in grove stukken gesneden prei en winterwortel toe, en de laurierblaadjes.
  5. Voeg eventueel nog wat croma toe. Verwarm alles goed door.
  6. Voeg de mosterd, suiker en azijn bij en tenslotte het flesje donker/bruin bier.
  7. Laat op een klein pitje 3 uren stoven. Tijdens het stoven het vochtpeil in de gaten houden en eventueel bijvullen met water.
  8. Verwijder daarna de ui, kruidnagels en laurierblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees