Okras op marokkaanse wijze met tomaat

Okras op marokkaanse wijze met tomaat

Smulweb imageSmulweb

Okras op Marokkaanse wijze met tomaat, koriander, peterselie, abrikozen en rozijnen. Okras eerst gekookt, daarna mals gebakken in kruidige tomatensaus, een vegetarisch gerecht vol smaak. Serveer met rijst of brood.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Okra

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Okras op marokkaanse wijze met tomaat op tafel.

  1. Was de okra's en kook ze 20 minuten in water met wat zout. Giet ze af en snijd de steeltjes van de okra's af.
  2. Neem een koekenpan met een eetlepel olijfolie en fruit de ui en de knoflook op laag vuur, totdat ze mooi glanzen.
  3. Voeg de tomaten toe, de koriander, de peterselie, de komijnpoeder, de abrikozen, de rozijnen en nog een eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de okra's toe en roer alles goed door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Fruit Kruiden Abrikozen