Groentencreme

Groentencreme

Smulweb imageSmulweb

Een romige groentesoep vol met verse champignons, tomaten en kropsla. Besprenkel de soep voor het opdienen met verse, half opgeklopte room voor extra smaak en structuur. Perfect voor een gezellig diner thuis of bij de familie.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Groentencreme op tafel.

  1. Maak de groenten schoon.
  2. Fruit de gesnipperde ui en knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie.
  3. Doe er de boontjes bij. Roerbak 3 minuten.
  4. Snij de champignons en tomaten in grove stukken en voeg ze eraan toe. Roerbak 3 minuten.
  5. Doe er de blaadjes kropsla, het kruidentuiltje en de groentebouillon bij. Laat 5 minuten doorkoken.
  6. Neem het kruidentuiltje weg.
  7. Mix en zeef de soep.
  8. Kruid ze flink bij met peper en zout.
  9. Laat afkoelen. Zet de soep afgedekt koel weg.
  10. Roer er net voor het serveren de ijskoude, half opgeklopte room door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep