Spaghetti carbonara betoverend lekker

Spaghetti carbonara betoverend lekker

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke spaghetti carbonara, bereid met spekjes, kip en Witches Cheese. Door het gebruik van mager kwark is het een slanke versie van het gerecht. Serveer met bieslook, peterselie en extra kaas naar persoonlijke smaak.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Spaghetti carbonara betoverend lekker op tafel.

  1. Bak in een koekenpan de spekjes samen met de knoflook, zonder olie.
  2. Bak in een andere koekenpan de stukjes kip met olie.
  3. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  4. Bewaar een half kopje van het kookvocht en giet de pasta af. Zet het op een lage warmtebron en voeg de spekjes en de kip toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en als laatste de Witches Cheese.
  5. Maak Witches Cheese volgens het recept.
  6. Gebruik mager kwark voor een slanke, iets dunnere versie.
  7. Zorg ervoor dat de saus niet kookt en zet de warmtebron uit. Doe een deksel op de pan zodat het ei kan stollen en voeg 4 á 5 eetlepels kookvocht toe, zodat er geen laagje "pakkerige" zetmeel achterblijft op de pasta en er een mooie smeuïge saus ontstaat.
  8. Strooi voor de smaak en kleur nog wat bieslook of peterselie op en roer alles nog een beetje door elkaar. Pas op tafel aan naar persoonlijke smaak met extra kaas en gemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara